Fryshuset Jobb

Idéspruta, web master samt design- och layoutansvarig


Jag blev headhuntad att vara med i uppstartsprocessen av ”Fryshuset jobb” (en mötesplats för arbetsgivare och unga arbetssökande)

Projektet började skissas på under vintern 2013/14 och jag fick då rollen som designer samt bidra med idéer ur en ungdoms perspektiv.
Vi har bland annat arrangerat nätverksträffar och utbildningstillfällen.

Projektet har sedan dess utvecklats vidare och ser idag lite annorlunda ut, men grunden är fortfarande densamma.

Min del i arbetet:

  • Design av logotyp och grafisk identitet
  • Bildval, färg och gränssnittsdesign
  • Layout och användarvänlighet samt mobilanpassning
  • Implementation av CMS (redigeringsverktyg)
  • Diverse marknadsföringsmaterial

Logotyp

Grafiskt element

Vill man så kan man!

(Nyhetsbrev juni 2014)

Fryshuset jobb har under våren fått genomföra och pröva en mängd olika idéer för att forma en verksamhet med vision om att driva och utveckla Sveriges effektivaste mötesplatser för unga arbetstagare och arbetsgivare med mål; anställning för unga.

Under våren har vi lanserat vår hemsida www.fryshusetjobb.se, vår virtuella mötesplats. 
Under våren har vår tjänst ”Chatta med coachen” kommit igång och vi har dragit några vinnare i ”Drömjobbet”. Gällande visionen om inloggningstjänst för att unga och arbetsgivare på ett lätt sätt ska finna varandra så pågår utvecklingsarbete.

Fryshuset jobb har genomfört vår första ”pre-work” som ett startskott för att skapa en mötesplast IRL (in real life) mellan unga och arbetsgivare. Dels som inspirationstillfälle och dels som ett tillfälle att vidga sitt nätverk både för unga och företag. Ni vet väl att 70% av alla anställningar sker genom nätverk? – ett nätverk som många unga idag saknar!
Vår utbildning för unga, ”Startklar”, har testats i en provomgång. En utbildning för att just som ung bli startklar och veta vad en anställning innebär samt kräver ur både arbetstagar- och arbetsgivarperspektiv. De som genomgått utbildningen kommer också att delta på våra pre-works. Arbetsgivare får chansen att möte unga som är redo för arbetslivet!

Så håll utkik efter Fryshuset jobb till hösten och våra vassa erbjudanden till dig och ditt företag!

Väl mött!
Petra Åström
Projektledare Fryshuset jobb

Gillar du det jag gör?